Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2019. február 16. | Ma Julianna és Lilla napja van.

Népzene szállt az éjszakában

22
11
2017

Évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend Kiskunhalason a Halasi Média és Kultúra Kft. által útjára indított Folk est sorozat. Szombaton este ismét zsúfolásig megtelt a Közösségek Háza nagyterme, ezúttal a Korinda zenekar húzta a talpalávalót.

Kilencedik állomásához érkezett a halasi Folk est sorozat. Az esemény háziasszonya, Vadkerti Mónika köszöntötte elsőként  a jelenlévőket, s már most felhívta mindenki figyelmét arra, hogy máciusban jön a tizedik rendezvény. A mostani programon a szegedi Korinda zenekar volt a főszereplő.

- Több mint tíz évvel ezelőtt indult zenekarunk, mondhatjuk, hogy akkor még gyerekek voltunk. Nem voltak kimondottan komoly terveink, csak zenélni akartunk, muzsikánkkal pedig örömöt szerezni a hallgatóknak. Azóta felnőttünk, a céljaink nem változtak, az idő pedig azt gondolom, minket igazol. Napjainkban szinte mindenhol hallhatunk zenét, de az biztos, hogy ha CD-ről vagy más egyéb digitális forrásból szól a zene, az soha nem lesz olyan, mint az ilyen táncházakban hallható hangszeres élőmuzsika. Imádjuk ezt csinálni, és azt tapasztaljuk, hogy a közönség is szereti, amit csinálunk - mondta el Csenki Zalán zenekarvezető.

Az est során főként moldvai, csángó és a keleti székelység muzsikáját hallhatta előadásukban a halasi közönség. Természetesen nem maradt el most sem a daltanítás sem, a publikum örömmel énekelt a zenekarral. A halasi Folk est nem lenne igazi néptáncosok nélkül. Koncert közben többször is közönség elé állt a sorozat két állandó táncosa, Mándity László és Tóth Gvendolin. Az előadás előtt, alatt és után bárki szemügyre vehette és meg is vásárolhatta Dudás Ildikó népi bútorfestő színes alkotásait, valamint Szabó Nóra egyedülálló, kézzel készített ékszereit.

A hajnalig tartó mulatság szokás szerint táncházzal zárult, melyhez a városunkba szinte már hazajáró Rézhúros Banda szolgáltatta a népzenét.

www.halasmedia.hu

Folkest (2017.11.18.)

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai