KEOP-4.10.0/A/12-2013-0005

KEOP helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal a Bibó István Gimnáziumban

 

Pályázó neve: Kiskunhalas Város Önkormányzata
Projekt azonosító száma:  KEOP-4.10.0/A/12-2013-0005
Projekt címe: KEOP helyi hő, és villamosenergia-igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal a Bibó István Gimnáziumban
Támogatás összege: 39.149 E Ft
Támogatás intenzitása: 85 %


Projekt tartalmának bemutatása:
Az intézményekben megvalósuló napelemes rendszerek kiépítésével a villamos energia költségek csökkentése a cél. A tervezett rendszerek méretének a kiválasztása első sorban a fogyasztási adatok vizsgálatával történt. Az intézmények tetőszerkezetein elhelyezett napelem táblákra vonatkozóan a pályázati kiírás szerint a gyártónak 20 év teljesítménygarancia vállalását kell biztosítania. A megtermelt villamos energia a rendszerekbe épített invertereken keresztül a hálózatba lesz betáplálva, melyért a mindenkori szolgáltató a jogszabályban meghatározott átvételi árat köteles fizetni, ill. megállapodás alapján annak értékével csökkenteni, az adott intézmény elektromos energia számláját. 
Az intézmény pénzügyi, gazdálkodási nehézségeinek egyik eleme a közmű díjak fizetése. Ezt könnyíti a projektben tervezett napelemes rendszer kiépítése. A megtermelt villamos energia az épület eredeti felhasználását szolgálja.