Versenyfelhívás- „Fókuszban a klímaváltozás” fotó pályázat

Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.

Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye lakosai számára „Fókuszban a klímaváltozás”címmel.
A lakosságot arra buzdítjuk, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témában készítsenek fotókat, melyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.

Részvétel módja
A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi lakosa jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves.
A versenyre egy személy maximum 3 db fotóval nevezhet.
Előnyt jelent, ha a fotók a dokumentáláson kívül, egy egyéni perspektívából mutatják be azadott témát, továbbá ha az élet, az ember, a környezet közvetlen kapcsolata is szerepet kap a kompozícióban.
A technikát illetően, már nem szükségszerű komoly fényképezőgép a jó fotó elkészítéséhez.
Szinte mindenki már a zsebében hordja a professzionális eszközt, amely alkalmas arra, hogy bármilyen élethelyzetben kéznél legyen. Az okostelefonok mellett természetesen a hagyományos technika, az amatőr, vagy professzionális tükörreflexes, fényképező gép is fontos szerepet kaphat, de nem előnyt jelentő értékelési szempont.

A pályaművek beérkezési határideje: 2017. június 30. 24:00 óra.

A versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a klima@bacskiskun.hu email címre lehet.

A beküldéskor kérjük megadni a következő adatokat is:
1. Versenyző neve:
e-mail címe:
telefonszáma:
posta címe:
születési ideje:
település, melyen él:
2. Alkotás címe:

A Versenyzők az alkotások nevezésével hozzá járulnak, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat azokat szabadon felhasználhassa elektronikus és nyomtatott kiadványaiban,
weblapján és közösségi oldalain, illetve azokból kiállítást szervezhessen az alkotó megjelölésével.
 

Értékelés, díjazás
A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra (www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság értékelheti az alkotásokat 2017. július 31-ig.
A legtöbb like-ot szerző alkotások díjazásban részesülnek. A főnyeremény egy értékes kerékpár.
Az értékelést követően a legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat Bács-Kiskun megye lakosainak látásmódjáról a klímaváltozás és -védelem helyi megoldásai kapcsán.
A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a klima@bacskiskun.hu e-mail címen.

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Kiskunhalas, 2017. április 18.

  2017:04:18

Versenyfelhívás- „Élet a jövőben” képzőművészeti pályázat iskolásoknak

Verseny felhívás „Élet a jövőben” képzőművészeti pályázat iskolásoknak


Az éghajlatváltozás már most is folyamatban van, számos negatív hatásával most is szembe kell néznünk: pusztító hatása van az emberre, más fajokra és a környezetünkre egyaránt. A klímaváltozás enyhítése és az ahhoz való alkalmazkodási képesség növelése szükséges, melyből mindenkinek ki kell vennie a részét, az egyéntől a közösségekig.

Ennek a célnak az előmozdítása érdekében a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat versenyt hirdet a megye diákjai számára „Élet a jövőben”címmel.
A diákokat arra buzdítjuk, hogy a klímatudatos gondolkodást elősegítő témákban készítsenek bármilyen képzőművészeti alkotást, melyek a klímaváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.

Részvétel módja
A kiírás bármilyen képzőművészeti pályamunkát elfogad, melyhez újrahasznosított alapanyagokat használnak fel, valamint az innovatív, jövőbe mutató koncepciók, ötletek előnyt jelenthetnek.


A versenyre Bács-Kiskun megye valamennyi diákja jelentkezhet két kategóriában:
1. kategória: általános iskola (1-8. osztály)
2. kategória: középiskola (9-12. osztály).


A pályaművek beérkezési határideje: 2017. május 31. 24:00 óra.


Versenyre jelentkezni, a pályaműveket beküldeni a klima@bacskiskun.hu email címre lehet, egyúttal a tárgyiasult munkákat a postai úton is meg kell küldeni, vagy személyesen átadni a következő címen: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.

A beküldéskor kérjük megadni a következő adatokat is:
1. Versenyző neve:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Posta címe:
Iskolája, osztálya:
Település, melyen él:
2. Alkotás címe:

A Versenyzők az alkotások nevezésével hozzájárulnak, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat azokat szabadon felhasználhassa elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, weblapján és közösségi oldalain, illetve azokból kiállítást szervezhessen az alkotó megjelölésével.
 

Értékelés, díjazás
A témában beérkezett legjobb pályaművek a megyei Facebook oldalra (www.facebook.hu/bacskiskunamimegyenk) kerülnek feltöltésre, ahol a lakosság értékelheti az alkotásokat 2017. június 30-ig.
A legtöbb like-ot szerző alkotások díjazásban részesülnek. A főnyeremény 1-1 értékes kerékpár.
Az értékelést követően a legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat a gyerekek és a fiatalok látásmódjáról a klímaváltozás és -védelem helyi megoldásai kapcsán.
A pályázattal kapcsolatosan bővebb információ kérhető a klima@bacskiskun.hu e-mail címen.

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Kiskunhalas, 2017. április 18.

  2017:04:18

Szoknya nem maradt szárazon

 

Alaposan megöntözték a mélykúti legények a lányokat a Sóstó csárda udvarán. A Pásztortűz Egyesület szervezésében tartottak hagyományőrző locsolkodást a fiatalok.

A húsvéti szokásoknak megfelelően a néptáncosok felelevenítették az elmúlt századok hagyományait a locsolkodáshoz köthető játékokat, tréfás verseket, koreográfiákat. A lányok már sejtették, hogy itt bizony nem kölnivizet hoztak a fiúk, igyekeztek is megszökni, ám a legények elkapták őket aztán meg jött a hidegvíz a vödrökből.

Az biztos, hogy ennyi víz után soha nem fognak elhervadni. A csárda vendégei örömmel nézték a folklórműsort, többen elismerően bólogattak, mondván, régen bizony megadták a módját a locsolkodásnak.

www.halasmedia.hu

  2017:04:18

Locsolás a Tájházban

 

Szódával, szagos vízzel és kölnivel is megöntözték a leányokat, szépasszonyokat a Halas Táncegyüttes férfitagjai. A hagyományőrző csoport a tájházban rendezte meg húsvéti locsolkodását.

A lányok az utcán táncolva, énekelve várták a fiúkat, akik kevéssel 11 óra előtt meg is érkeztek a lovas fogatukkal. A tájház udvarán aztán megkezdődött az igazi húsvéti móka, a versek után sorra előkerültek a kölnisüvegek, volt, aki vízbe mártott orgonavirággal hintette meg a lányokat, míg mások kiskannával és szódás szifonnal kergették meg a hervadozó virágszálakat.

A Halas Táncegyüttes egyik hitvallása a hagyományok megőrzése, ennek megfelelően a legények hímest tojást kaptak kedvességükért.

www.halasmedia.hu

  2017:04:18

Anyakönyvi hírek
 

 

Születtek:


Kromholcz János (Piszeczki Ilona) Kiskőrös, Törteli Bulcsú (dr. Rédei Bernadett) Kiskunhalas, Tóth Benedek Miklós (Mig Anita) Kiskunmajsa, Ignácz Dorottya (Pethő Renáta) Kiskunhalas, Fülöp Zekő (Ancsa-Molnár Edina) Kiskunhalas, Dávid Attila (Ceglédi Nikolette) Kiskunmajsa

 

Házasságot kötöttek:


Halász Balázs és Somogyi Andrea


Elhunytak:


Lekner Mihály (Kiskunhalas), Gábor József (Kiskunhalas), Csordás János István (Kiskunhalas), Jó Sándorné Csatári Juliánna Erzsébet (Kiskunhalas), Rontó Károlyné Kisa Janka (Jánoshalma), Tamás László Józsefné Nyerlucz Eszter (Kecel), Galambos Józsefné Ardai Rozália (Kiskunhalas), Tóth Lászlóné Tóth Juliánna (Kiskunhalas), Jenei Zsófia (Kiskunhalas), Faddi Mihályné Kordás Klára (Kiskunmajsa), Tóth Gyula János (Soltvadkert), Kovács Istvánné Potyondi Mária Etelka (Kecel), Sebestyén Márton (Kecel), Pomázi Károly (Budapest XV.), Majer József (Jánoshalma), Deli József (Kiskunmajsa)

 

  2017:04:18
           3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16