Rendőrségi felhívás- Internet veszélyei

Jól gondolja meg, hogy mire keres rá a neten!


Számos módja van annak, hogy hogyan kémkedhetnek Ön után az interneten. A védelem elsődleges vonala Önnél kezdődik.
A Google nemrég elindított szolgáltatása elérhetővé teszi minden egyes korábbi keresésüket. Ez azért jelentős változás, mert nyilvánosságra kerülhet az is, amiről azt gondolták, örökre a négy fal között marad. A keresési előzmények nyilvánossága mellett a közösségi oldalaik is könnyű célponttá teszik Önöket. Rengeteg információt önként oszthatnak meg magukról, de ha esetleg valami rejtve marad, egy ügyes hacker pillanatok alatt kiderítheti. De kellemetlen meglepetés érheti a Facebook- vagy a Gmail fiókja kapcsán is.

Facebook, Gmail: mekkora az esélye, hogy feltörik a fiókját?
Mostanában több híresség is arra hivatkozott egy-egy nagy port kavaró poszt után, hogy a bejegyzést valójában nem is ő tette közzé, hanem valaki feltörte a közösségi oldalának profilját. Egy magánember életében ez nem jelent mindennapi fenyegetést, hacsak magukra nem haragítanak valakit, aki titkon IT zseni. Azonban nem az a valós veszély, hogy egy idegen ellopja a jelszavukat, hanem, hogy valaki a környezetükből több információt szeretne, mint amennyit nyilvánosan megosztottak. Ennek megszerzésére pedig több módszer is létezik. A különböző jelszófeltörő programok általában nem használhatóak, sőt, előfordulhat, hogy a próbálkozó adatai kerülnek illetéktelenek kezébe.

Figyelmeztető jelek
Az alábbi jelek utalhatnak arra, hogy az adott fiókot feltörték:
• Megváltoznak az alapadatok: módosul az email cím, a jelszó, a személyes adatok, vagy akár a telefonszám. Ide sorolható az a figyelmeztetés, amelyet a legtöbb rendszer küld, vagyis az új eszközről, helyről történő bejelentkezés is.
• A fiók kapcsolatba lép (ismerősnek jelöl, emailt küld) olyan személyeknek, akiket a felhasználó nem ismer.
• Olyan bejegyzések jönnek létre, vagy olyan üzenetek kerülnek kiküldésre, amelyekhez a felhasználónak semmi köze.

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

  2017:04:18

Rendőrségi felhívás- Óvodások részére

 

A Rendőrség egyéb bűnmegelőzési programok mellett a több éve eredményes biztonságra nevelő általános iskolai program – DADA – oktatása során a bűnmegelőzés módszereit és eszköztárát alkalmazza a bűnözés terjedésének megakadályozására, valamint annak elérésére, hogy a felnövekvő generációk ne lépjenek a bűnözés útjára és ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

Tapasztalatok alapján a felgyorsult világunkban minél korábbi életszakaszban történik ismeretanyag átadás, oktatás, figyelemfelhívás – például áldozattá válás elkerülésére – a megelőzés módszerei annál hatékonyabbak. Természetesen minden esetben figyelembe kell venni az életkori sajátosságokat, valamint azt, hogy az ismeretanyag a gyermekekben ne félelmet keltsen, hanem a tudatos és magabiztos viselkedést, a veszélyhelyzetek elkerülésének lehetőségét erősítse bennük. Ehhez kívánunk hozzájárulni a korai prevencióban való segítségnyújtáshoz készített ismeretanyaggal, mely alapvetően rendőri megközelítésben, másodsorban gyakorló szülői szemmel és pedagógiai módszerekre épülve készült.
Az „OVI-ZSARU” prevenciós programhoz kapcsolódni szándékozó óvodák jelentkezését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója 2017. május 31-ig az alábbi elektronikus elérhetőségre várja: liptail@bacs.police.hu
A program költsége 15.875,- Ft (Bruttó), mely tartalmazza a módszertani füzetet, CD-t, matricákat, 3 kesztyűbábot és a módszertani felkészítést.
Kérem, hogy a program iránt érdeklődő óvodák vezetői a későbbiekben tartandó szakmai felkészítésre és kapcsolattartásra csak egy fő óvodapedagógust jelöljenek.

Tisztelettel:
Dr. Argalás Csilla c. r. alezredes sk.
osztályvezető

 

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

 

További információ:
Liptai Linda r. őrnagy bűnmegelőzési főelőadó
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály
76/513-300/33-14
+36205605146
liptail@bacs.police.hu

  2017:04:13

Pályázati felhívás

Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény  45.§ (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportjában adóvégrehajtó munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkozás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Bács-Kiskun Megye, Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1.

A köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III.7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
29/2012. (III. 7.) Kormányrendelet 1. melléklet 19. pontja alapján pénzügyi-számviteli feladatkör.

 

Bővebben >>

  2017:04:12

Rendőrségi tájékoztató- Húsvéti szokások

Az elmúlt évek során Magyarországon is átalakultak a Húsvéti szokások. Az ünnep kapcsán a családok nagyobb bevásárlást tartanak, sokan családi kirándulással kötik össze a szabadnapokat. Ezeket a változásokat a bűnelkövetők is követik: a figyelmetlenül tartott pénztárcák, a bevásárlóközpontok zsúfolt parkolóiban álló gépkocsik, az üresen maradt lakások kerültek a bűnözők célkeresztjébe.


Annak érdekében, hogy az ünnep valóban ünnep legyen, azt ne árnyékolja be bűncselekmény, fogadják meg alábbi tanácsainkat:


Bevásárlás során pénzüket tartsák rejtve az illetéktelen szemek elől. Érezzék, lássák pénzünket, pénztárcájukat. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak.
Jól ismertek a zsebtolvajok lökdösődős, eltakarós módszerei, ezért ne essenek bele ósdi, elavult csapdáikba.
A bevásárlások során szinte elengedhetetlen a gépkocsi használata. Mindig gondoljanak arra,hogy a gépkocsiban hagyott – akár egy üres –táska miatt is feltörhetik azt.
A gépkocsit nem tudja mindenki biztonságosan tárolni, őrizni. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhető a gépkocsik rongálásos feltörése oly módon, ha abban semmilyen érték nem marad láthatóan. Ne gondolják, hogy – akár az üres – doboz, táska nem figyelem-felkeltő!
Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!
Vigyázzanak, figyeljenek magukra és embertársaikra!
A hitelkártyáikat is veszély fenyegetheti!
A pénzkiadó automaták, a bank- és hitelkártyák használata része a mindennapoknak, vásárlási szokásoknak. Sajnos ezt a változást a bűnözők is követik, igyekeznek a bankkártyákat és PIN kódokat megszerezni.
Előzzék meg a lakásbetöréseket!
A húsvéti ünnepekhez kapcsolódó kirándulások idején hosszabb ideig maradhatnak üresen az otthonok. Törekedjenek arra, hogy a lakások, családi házak ne legyenek őrizetlenül, felügyelet nélkül.
Kérjék meg szomszédaikat, hogy figyeljenek otthonukra.
Hagyják bekapcsolva a rádiót, vagy televíziót, azt a látszatot keltve, mintha lenne otthon valaki, vagy csak elszaladtak a közelbe.
Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki.
Ha rendelkeznek jelző- és riasztórendszerrel, természetesen azt még rövid távollét idejére is kapcsolják be. Ellenőrizzék annak működését.
Figyeljenek értékeikre!
Ne bűncselekmény miatt maradjon emlékezetes ez a Húsvét!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

  2017:04:12

VII. Sóstó Gulyásfesztivál

Hetedik alkalommal rendezte meg a Sóstó Csárda csapata a Gulyásfesztivált. A rangos megméretésre összesen hetven csapat nevezett, ezen felül pedig több team is volt, akik versenyen kívül, kizárólag szórakozásból főztek egy-egy ízletes ételt.

 

    

        

VII. Sóstó Gulyásfesztivál főzőverseny eredményei:

Különdíjat nyert a Csipetkék és babzabálók, a Bajai Jópofa Srácok, a Püspöki Építőipari Kft., a Giorgio Dekor, a K.S.C. Vári Szabó, és a Füzespusztai Pásztorok csapata.

Egyéb kategóriában harmadik helyezést ért el a Sóstó Beach, második a Falka, első helyezett a Központi Általános Iskola csapata.

Klasszikus alföldi gulyás kategóriában első helyezést ért el a Kiskunhalasi Önkormányzat csapata, második a Huszár Team, harmadik a Kunfehértó Nonprofit csapata lett.

 

    


Gratulálunk a nyerteseknek!

  2017:04:12
           4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17