Pályázati felhívás

Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény  45.§ (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal adócsoportjában adóvégrehajtó munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama:
Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkozás jellege:
Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:
Bács-Kiskun Megye, Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal 6400 Kiskunhalas, Hősök tere 1.

A köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III.7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök:
29/2012. (III. 7.) Kormányrendelet 1. melléklet 19. pontja alapján pénzügyi-számviteli feladatkör.

 

Bővebben >>

  2017:04:12

Rendőrségi tájékoztató- Húsvéti szokások

Az elmúlt évek során Magyarországon is átalakultak a Húsvéti szokások. Az ünnep kapcsán a családok nagyobb bevásárlást tartanak, sokan családi kirándulással kötik össze a szabadnapokat. Ezeket a változásokat a bűnelkövetők is követik: a figyelmetlenül tartott pénztárcák, a bevásárlóközpontok zsúfolt parkolóiban álló gépkocsik, az üresen maradt lakások kerültek a bűnözők célkeresztjébe.


Annak érdekében, hogy az ünnep valóban ünnep legyen, azt ne árnyékolja be bűncselekmény, fogadják meg alábbi tanácsainkat:


Bevásárlás során pénzüket tartsák rejtve az illetéktelen szemek elől. Érezzék, lássák pénzünket, pénztárcájukat. Ha lehet, ne egyedül vásároljanak.
Jól ismertek a zsebtolvajok lökdösődős, eltakarós módszerei, ezért ne essenek bele ósdi, elavult csapdáikba.
A bevásárlások során szinte elengedhetetlen a gépkocsi használata. Mindig gondoljanak arra,hogy a gépkocsiban hagyott – akár egy üres –táska miatt is feltörhetik azt.
A gépkocsit nem tudja mindenki biztonságosan tárolni, őrizni. Egy kis odafigyeléssel azonban megelőzhető a gépkocsik rongálásos feltörése oly módon, ha abban semmilyen érték nem marad láthatóan. Ne gondolják, hogy – akár az üres – doboz, táska nem figyelem-felkeltő!
Ne adjanak esélyt a tolvajoknak!
Vigyázzanak, figyeljenek magukra és embertársaikra!
A hitelkártyáikat is veszély fenyegetheti!
A pénzkiadó automaták, a bank- és hitelkártyák használata része a mindennapoknak, vásárlási szokásoknak. Sajnos ezt a változást a bűnözők is követik, igyekeznek a bankkártyákat és PIN kódokat megszerezni.
Előzzék meg a lakásbetöréseket!
A húsvéti ünnepekhez kapcsolódó kirándulások idején hosszabb ideig maradhatnak üresen az otthonok. Törekedjenek arra, hogy a lakások, családi házak ne legyenek őrizetlenül, felügyelet nélkül.
Kérjék meg szomszédaikat, hogy figyeljenek otthonukra.
Hagyják bekapcsolva a rádiót, vagy televíziót, azt a látszatot keltve, mintha lenne otthon valaki, vagy csak elszaladtak a közelbe.
Legalább egy helyiségben hagyják égve a villanyt, mert ez is azt a látszatot kelti, hogy van otthon valaki.
Ha rendelkeznek jelző- és riasztórendszerrel, természetesen azt még rövid távollét idejére is kapcsolják be. Ellenőrizzék annak működését.
Figyeljenek értékeikre!
Ne bűncselekmény miatt maradjon emlékezetes ez a Húsvét!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

  2017:04:12

VII. Sóstó Gulyásfesztivál

Hetedik alkalommal rendezte meg a Sóstó Csárda csapata a Gulyásfesztivált. A rangos megméretésre összesen hetven csapat nevezett, ezen felül pedig több team is volt, akik versenyen kívül, kizárólag szórakozásból főztek egy-egy ízletes ételt.

 

    

        

VII. Sóstó Gulyásfesztivál főzőverseny eredményei:

Különdíjat nyert a Csipetkék és babzabálók, a Bajai Jópofa Srácok, a Püspöki Építőipari Kft., a Giorgio Dekor, a K.S.C. Vári Szabó, és a Füzespusztai Pásztorok csapata.

Egyéb kategóriában harmadik helyezést ért el a Sóstó Beach, második a Falka, első helyezett a Központi Általános Iskola csapata.

Klasszikus alföldi gulyás kategóriában első helyezést ért el a Kiskunhalasi Önkormányzat csapata, második a Huszár Team, harmadik a Kunfehértó Nonprofit csapata lett.

 

    


Gratulálunk a nyerteseknek!

  2017:04:12

Anyakönyvi hírek

Születtek:


Dévics Izabella (Juhász Dóra Patrícia) Kiskunhalas, Csincsák Ádám (Gerő Klára) Kiskunhalas, Szedő Lenka Abigél (Narancsik Zsanett) Csikéria, Nemes Hanna Jázmin (Kovács Anett) Kiskunhalas

 


Házasságot kötöttek:


Radvánszki Szabolcs és Halász Betti, Szabó Gábor és Óvári Andrea, Hiermann Bence és Nagy-Szeder Viktória


Elhunytak:


Keller Sándorné Tallér Margit (Kiskunhalas), Csíszár Sándorné Hreha-Hrey Erzsébet (Zsana), Patrik Antalné Vadász Judit Erzsébet (Kiskunmajsa), Stefánovics Sándor  (Jánoshalma), Patai Jánosné Engi Irén (Harkakötöny), Kispál Istvánné Kónya Terézia (Kiskunhalas), Kovács Imre Antalné Farkas Margit (Kiskunmajsa), Kolompár Zsolt (Kiskunhalas), Tóth-Abonyi Ferencné Csontos Irén (Kiskunhalas), Győrik Istvánné Nyilasi Rozália (Kiskunhalas), Kis Sándor József (Csólyospálos), Mojzes Rozália (Kiskunhalas), Schütz László (Kiskunhalas), Szabó Mária (Kiskunhalas)

  2017:04:11

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS - KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS


A KTI Nonprofit Kft. Dél-alföldi Közlekedésszervező Iroda országos, regionális, elővárosi vasúti és autóbusz menetrendek előkészítéseként idén is önkormányzati menetrendi értekezletet hívott össze. A rendezvény lényege, hogy a térség polgármesterei, illetve oktatási- és egyéb intézményi vezetői átbeszélik, hogy a vonatok és buszok vonatkozásában milyen változtatásokra, módosításokra lenne szükség.

2017. április 21-ig várjuk a lakossági véleményeket a baics.t@kiskunhalas.hu e-mail címre.

Kiskunhalas Város Önkormányzata

  2017:04:05
           1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14