Rendőrségi tájékoztató- Kerékpárlopások megelőzése

A jó idő beköszöntével megjelennek az utcákon, tereken, utakon a kerékpárosok, sok kétkerekű keltheti fel a kerékpártolvajok figyelmét. Egy drótszamarat eltulajdonítani másodpercekbe kerül, azonban a tulajdonos tehet azért, hogy a bűncselekmény elkövetési ideje megnövekedjen, ezáltal növekedjen a lebukás veszélye. Sok esetben ezt a bűnelkövető már nem kockáztatja meg, másik célpontot keres.
Körültekintéssel, odafigyeléssel a bicaj tulajdonosa megelőzheti, hogy eltulajdonítsák közlekedési eszközét. Gyakran téves biztonságérzetet adhat egy-egy rossz minőségű zár, egy biztonságosnak ítélt facsemete, amihez lelakatolják a kerékpárt. Az első lépcső a gondmentes kerekezéshez – a KRESZ szabályainak betartás mellett – a biztonság megteremtése, a körültekintő eljárás, a hely és a lezáróeszköz helyes megválasztása.


Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak pár pillanatra hagyja magára!


A kerékpár megóvása érdekében megfontolandó alapszabályok:
-Soha ne hagyja felügyelet nélkül a bringáját még egy pillanatra sem lezárás nélkül! A legtöbb lopás a “beugrok a boltba, addig kint hagyom a bringát” esetek következménye.
-Használjon két (minőségi) zárat!
-Jól látható, forgalmas helyen hagyja a bicajt, olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
-Órát, lámpát, kulacsot, pumpát, mindent, ami mozdítható a bringán, vigyen magával! Ezek a dolgok is értékek, tehát vigyázzon rájuk!
-Ne lakatoljon mindig ugyanazon a helyen, mert kifigyelhetik, és máris megvan a lehetőség a támadásra!
-Fokozott gondossággal tárolja kerékpárját (még zárral is) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó sem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak.
-A zárat mindig vigye magával!
-Soha ne hagyja ott azzal az indokkal, hogy másnap ne kelljen cipelni!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

  2017:03:10

Rendőrségi tájékoztató- Hobbi, üdülő, kiskert- és tanya tulajdonosoknak

 

Köztudott, hogy Bács-Kiskun megyében sok tanyás- és üdülőterület, kiskertes külterületi településrész található. A tavasz közeledtével benépesülnek az üdülők, hétvégi házak és tanyák, gazdáik mezőgazdasági tevékenységhez kezdenek, a kiskertek, üdülők életre kelnek.


A tulajdonosok a télen otthon tartott kerti kisgépeket, szivattyúkat, szerszámokat, termelőeszközöket, vegyszereket, vetőmagokat, üzemanyagot, az otttartózkodáshoz szükséges személyes tárgyakat (TV, rádió, ruhanemű, élelmiszer, egyebek) nem viszik haza, azok őrizetlenül maradnak.
A bűnözők is tisztában vannak ezzel, ebben az időszakban megszaporodhatnak a betörések.

E bűncselekmények megelőzése érdekében az alábbiakat ajánljuk:
-Elsősorban a bejutást kell megakadályozni. Mindenekelőtt az ajtókat, ablakokat kell biztonsági ráccsal ellátni.
-Amennyiben a betörő mégis bejutna az épületbe, a lehető legkevesebb értéket találja ott! Értékes híradástechnikai, háztartási és egyéb kisgépeket, eszközöket csak szükséges mennyiségben és időre tároljanak ott! Amikor hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, vigyék haza vagyontárgyaikat!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

 

  2017:03:09

Anyakönyvi hírek
 

Születtek:

Dubai Flórián Gergő (Kolompár Nikoletta) Kecel, Kolompár Vanda Vivien (Kolompár Brigitta) Jánoshalma, Molnár Kende (Gáspár Viktória) Tázlár, Körmöci Anita (Palotás Anita) Tompa, Törzsi Adél (Mészáros Anett) Jászszentlászló, Mezei Marcell (Turcsik Anasztázia) Jánoshalma, Oláh Hanna (Szefcsik Mónika Melinda) Kiskunhalas, Csáki Bianka (Vincze Tünde) Soltvadkert


Elhunytak:

Kindláné Nagy Rozália (Kiskunhalas), Kabai László (Jánoshalma), Kassai Sándorné Vadkerti-Tóth Eszter (Budapest XIX.), Fülöp Jenő (Soltvadkert), Fehér András (Kiskunhalas), Szabó Károlyné Csókás Terézia (Kiskunhalas), Ruesch Paul (Bócsa), Juhász-Dóra Józsefné Herczeg-Hőss Mária Margit (Tázlár), Nagy Árpád (Kiskőrös), Antóni András (Kecel), Jegyes-Molnár István (Kiskunhalas), Kolompár Zoltán (Kiskunmajsa), Svéda Sándorné Kaszap Mária Julianna (Kiskunhalas)

  2017:03:07

Országos tűzgyújtási tilalom


Az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre- átmeneti időre- jelen határozat közzétételének időpontjától azonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

A határozat és az aktualizált térkép a NÉBIH honlapján is elérhető.

Határozat letöltése ITT!


Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyelete

 

  2017:03:06

Hirdetmény költség alapú lakások bérbeadására

 

Kiskunhalas Város Önkormánzata a Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselőtestületének 35/2011. (XII.21.) rendelete alapján nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában lévő költségalapú bérlakások bérleti jogának megszerzésére.

A pályázatot benyújtani 2017. március 08-tól 2017. április 07-ig lehet lehet a Halasi Városgazda Zrt. 6400 Kiskunhalas, Bem u.1. szám alatti központi irodájában.

Letölthető formanyomtatványok:

Hirdetmény költség alapú lakások bérbeadására
Pályázat ktg.alapú  lakások bérbevételére
Jövedelem igazolás
Jövedelem nyilatkozat
I./A számú Nyilatkozat
I./B számú Nyilatkozat
II.számú Nyilatkozat
III.számú Nyilatkozat
IV.számú Nyilatkozat

Pályázni csak a "Pályázati adatlap" kitöltésével és benyújtásával lehet. A kitöltött pályázatokat kérjük zárt borítékban, SZEMÉLYESEN leadni központi irodánkban.

Pályázati határidő: 2017. április 07. 11 óra

A pályázattal összefüggően további felvilágosítás kérhető a Halasi Városgazda Zrt. 6400 Kiskunhalas, Bem u. 1. szám alatti központi irodájában, illetve az alábbi telefonszámon:
77/421-833. Nyitvatartási idő: Hétfőn, Kedden 8-15 óráig, Szerdán 7-19 óráig, Pénteken 8-11 óráig, Csütörtökön ügyfélfogadás nincs!

A pályázat ideje alatt lehetőség van a pályáztatott lakások megtekintésére, mely igényt a Halasi Városgazda Zrt-nél kell jelezni.

Kiskunhalas,2017. március 6.

  2017:03:06
           4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17