Lakossági tájékoztató

A Halasi Városgazda Zrt. Kiskunhalas, Bem u. 1. árverés útján ÉRTÉKESÍTI az alábbi Önkormányzati tulajdonú ingatlant Kiskunhalas, Thúry József utca 4/B. I/2. szám 170/A/14 hrsz. alatti 27 m2 alapterületű lakást.
Az ingatlan egyszobás garzonlakás, komfortos, gázfűtéses, felújítást igényel.
Kikiáltási ár: 3.800.000,- Ft azaz Hárommillió-nyolcszázezer forint
Fizetési feltétel: egyösszegű, az adásvételi szerződés megkötésétől számított tizenöt napon belüli teljesítés
Árverés időpontja: 2017.03.23. 10 óra
Árverés helye: Kiskunhalas, Bem u.1. fsz. 15. Halasi Városgazda Zrt. irodája

Az árverésen részt vehetnek mindazok, akik a megvásárolni kívánt ingatlan kikiáltási árának 10%-át a Halasi Városgazda Zrt. pénztárába 2017.03.22. napján 15:00 óráig „óvadék” címén befizetik.

Részletesebb információval Kiskunhalas, Bem u. 1. vagy a 77/421-833 telefonszámon szolgálunk.

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE


Kiskunhalas, 2017.03.08.            

Molnár Ferenc
vezérigazgató
HALASI VÁROSGAZDA
Beruházó, Szolgáltató és
Vagyonkezelő Zrt.

  2017:03:10

Rendőrségi tájékoztató- Kerékpárlopások megelőzése

A jó idő beköszöntével megjelennek az utcákon, tereken, utakon a kerékpárosok, sok kétkerekű keltheti fel a kerékpártolvajok figyelmét. Egy drótszamarat eltulajdonítani másodpercekbe kerül, azonban a tulajdonos tehet azért, hogy a bűncselekmény elkövetési ideje megnövekedjen, ezáltal növekedjen a lebukás veszélye. Sok esetben ezt a bűnelkövető már nem kockáztatja meg, másik célpontot keres.
Körültekintéssel, odafigyeléssel a bicaj tulajdonosa megelőzheti, hogy eltulajdonítsák közlekedési eszközét. Gyakran téves biztonságérzetet adhat egy-egy rossz minőségű zár, egy biztonságosnak ítélt facsemete, amihez lelakatolják a kerékpárt. Az első lépcső a gondmentes kerekezéshez – a KRESZ szabályainak betartás mellett – a biztonság megteremtése, a körültekintő eljárás, a hely és a lezáróeszköz helyes megválasztása.


Mindig legyen lezárva a bicikli, még akkor is, ha csak pár pillanatra hagyja magára!


A kerékpár megóvása érdekében megfontolandó alapszabályok:
-Soha ne hagyja felügyelet nélkül a bringáját még egy pillanatra sem lezárás nélkül! A legtöbb lopás a “beugrok a boltba, addig kint hagyom a bringát” esetek következménye.
-Használjon két (minőségi) zárat!
-Jól látható, forgalmas helyen hagyja a bicajt, olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
-Órát, lámpát, kulacsot, pumpát, mindent, ami mozdítható a bringán, vigyen magával! Ezek a dolgok is értékek, tehát vigyázzon rájuk!
-Ne lakatoljon mindig ugyanazon a helyen, mert kifigyelhetik, és máris megvan a lehetőség a támadásra!
-Fokozott gondossággal tárolja kerékpárját (még zárral is) lépcsőházak folyosóján, pincéjében! A lezárt folyosó sem jelent különösebb akadályt a tolvajoknak.
-A zárat mindig vigye magával!
-Soha ne hagyja ott azzal az indokkal, hogy másnap ne kelljen cipelni!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

  2017:03:10

Rendőrségi tájékoztató- Hobbi, üdülő, kiskert- és tanya tulajdonosoknak

 

Köztudott, hogy Bács-Kiskun megyében sok tanyás- és üdülőterület, kiskertes külterületi településrész található. A tavasz közeledtével benépesülnek az üdülők, hétvégi házak és tanyák, gazdáik mezőgazdasági tevékenységhez kezdenek, a kiskertek, üdülők életre kelnek.


A tulajdonosok a télen otthon tartott kerti kisgépeket, szivattyúkat, szerszámokat, termelőeszközöket, vegyszereket, vetőmagokat, üzemanyagot, az otttartózkodáshoz szükséges személyes tárgyakat (TV, rádió, ruhanemű, élelmiszer, egyebek) nem viszik haza, azok őrizetlenül maradnak.
A bűnözők is tisztában vannak ezzel, ebben az időszakban megszaporodhatnak a betörések.

E bűncselekmények megelőzése érdekében az alábbiakat ajánljuk:
-Elsősorban a bejutást kell megakadályozni. Mindenekelőtt az ajtókat, ablakokat kell biztonsági ráccsal ellátni.
-Amennyiben a betörő mégis bejutna az épületbe, a lehető legkevesebb értéket találja ott! Értékes híradástechnikai, háztartási és egyéb kisgépeket, eszközöket csak szükséges mennyiségben és időre tároljanak ott! Amikor hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, vigyék haza vagyontárgyaikat!

TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

H-6400 Kiskunhalas, Kőrösi út 15.
Tel: (36-77) 421-355, Fax: (36-77) 520-083, e-mail: kiskunhalas.hot@katved.gov.hu

 

  2017:03:09

Anyakönyvi hírek
 

Születtek:

Dubai Flórián Gergő (Kolompár Nikoletta) Kecel, Kolompár Vanda Vivien (Kolompár Brigitta) Jánoshalma, Molnár Kende (Gáspár Viktória) Tázlár, Körmöci Anita (Palotás Anita) Tompa, Törzsi Adél (Mészáros Anett) Jászszentlászló, Mezei Marcell (Turcsik Anasztázia) Jánoshalma, Oláh Hanna (Szefcsik Mónika Melinda) Kiskunhalas, Csáki Bianka (Vincze Tünde) Soltvadkert


Elhunytak:

Kindláné Nagy Rozália (Kiskunhalas), Kabai László (Jánoshalma), Kassai Sándorné Vadkerti-Tóth Eszter (Budapest XIX.), Fülöp Jenő (Soltvadkert), Fehér András (Kiskunhalas), Szabó Károlyné Csókás Terézia (Kiskunhalas), Ruesch Paul (Bócsa), Juhász-Dóra Józsefné Herczeg-Hőss Mária Margit (Tázlár), Nagy Árpád (Kiskőrös), Antóni András (Kecel), Jegyes-Molnár István (Kiskunhalas), Kolompár Zoltán (Kiskunmajsa), Svéda Sándorné Kaszap Mária Julianna (Kiskunhalas)

  2017:03:07

Országos tűzgyújtási tilalom


Az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre- átmeneti időre- jelen határozat közzétételének időpontjától azonnali hatállyal általános tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.

A határozat és az aktualizált térkép a NÉBIH honlapján is elérhető.

Határozat letöltése ITT!


Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyelete

 

  2017:03:06
           2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15