Anyakönyvi hírek

 

Születtek:

Cserba Alex (Szentgyörgyi Éva) Kecel, Maráczi Bence (Tóth Melinda) Jánoshalma, Paska Jázmin (Horváth Petra) Tompa, Mózer András (Biró Dorina Mária) Szank, Nagy Benett (Lévai Bernadett) Kiskunhalas, Nagy Gábor (Rehor Andrea) Soltvadkert, Faddi Violetta (Komáromi Viktória) Jánoshalma, Gusztos Alíz (Brinkus Tímea) Soltvadkert, Szlovák Erik (Szabó Anikó) Kiskőrös, Zentai Áron (Süveges Katalin) Kunfehértó, Agócs Sára (Németh Zita) Kecel, Ábel Sándor (Dudás Marietta) Jánoshalma, Ábel Dávid (Dudás Marietta) Jánoshalma, Maconka Tekla Xénia (Hegyi Xénia Henriett) Tompa

 

Meghaltak:

Stalter Julianna (Kecel), Salánki Mária (Kiskunhalas), Sztanyik Istvánné Csóti Gizella (Kiskunhalas), Balog Jenőné Nyerges Erzsébet (Kiskunmajsa), Horváth Istvánné Szvetnyik Mária Magdolna (Kiskunhalas), Huszák Ferencné Lovass Eszter (Kiskunhalas), Koncz István (Hercegszántó), Balog Ferenc (Kiskunhalas)

Kiskunhalas, 2016.12.27.

 

  2017:01:02

Tájékoztatás- Megfigyelési körzet

Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal első fokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében hivatalból lefolytatott vizsgálat alapján  az alábbi határozatot hozta:

A határozat mellékletét képező térkép alapján a kitörési pont- koordinátái: 46.344569, 19.405611- körül 10 km sugarú körben az alábbi települések közigazgatási területére, illetve annak egy részére madárinfluenza megállapítása miatt megfigyelési körzetet rendelt el.

Kunfehértó teljes bel-és külterületi közigazgatási területére,
Kiskunhalas teljes belterülete és külterületének déli része,
Kéleshalom belterületének és külterületének dél-keleti része,
Jánoshalma belterülete és külterületének északi, észak-keleti része,
Mélykút külterületének északi része,
Kisszállás teljes bel-és külterületi közigazgatási területe,
Balotaszállás teljes bel-és külterületi közigazgatási területe,

kivéve, amely terület védőkörzet elrendelésével érintett, a mellékelt térkép szerint.

A település határán a fő közlekedési utakon " Madárinfluenza megfigyelési körzet" feliratú táblát kell elhelyezni.

Határozat letöltése ITT!

Térkép letöltése ITT!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos

  2017:01:02

Tájékoztató a fenyőfagyűjtés rendjéről


Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt kiskunhalasi Lakosságot, hogy 2017. január hónapban 2 alkalmas díjmentes fenyőfabegyűjtést szervez.
A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig, és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni,oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen.
Kérjük, hogy a kidobásra ítélt karácsonyfákat minden díszítő elemtől szíveskedjenek megszabadítani, mert a későbbi hasznosítást, valamint a begyűjtést akadályozza az idegen anyag.
Adott napon a település teljes területén begyűjtésre kerülnek a fenyőfák!
 

Fenyőfabegyűjtés időpontjai:

Település               Időpont    
Kiskunhalas    január 6., 27.    


FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft.

  2017:01:02

Szavazzunk a Kiskun Táncegyüttesre!

Dupla telt házas karácsonyi előadást tartott a Kiskun Táncegyüttes a moziban. Az egyik ott készült fényképpel 100 ezer forintos ajándékutalványt nyerhetnek, amennyiben a legtöbb like-t kapják majd egy nyereményjátékban. Szavazzunk rájuk és segítsük a táncosainkat a nyereményhez!


 
Nyereményjátékot hirdetett a Néptáncosok kellékboltja. December közepétől várták azokat a fotókat, amelyeken táncegyüttesek karácsonyi fellépéseit örökítették meg. A Kiskun Táncegyüttes emlékezetes, dupla telt házas gálaműsort adott a moziban. Balogh Attila megörökítette a legemlékezetesebb pillanatokat, az egyik fényképet pedig eljuttatták a nyereményjátékra. Összesen 27 csoport, együttes nevezett, a szavazás pedig december 26-án elindult. Az nyeri a 100 ezer forintos ajándékutalványt a kellékbolttól, aki a legtöbb like-t gyűjti be. Szavazni itt lehet! Hajrá, Kiskun!
www.halasmedia.hu

  2016:12:28

Tájékoztatás- Védőkörzet módosítás

Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal első fokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva az alábbi határozatot hozta:

A 2016.12.19. napon kelt BKI/001/1574-394/2016. számú, védőkörzetet elrendelő határozatot az alábbiak szerint módosítja:

A határozat rendelkező részében szereplő, koordinátákat tartalmazó táblázatból az alábbi koordinátákat törli: 46,735583 és 19,458517, 46,62077 és 19,803365.

A határozat többi részét változatlanul hagyta.

HATÁROZAT LETÖLTÉSE ITT!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos

  2016:12:21
           11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24