HIRDETMÉNY

 

Kiskunhalas Város Önkormányzata a Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 35/2011. (XII.21.) Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendelete alapján nyilvános pályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában lévő alábbi költségalapú bérlakások bérleti jogának megszerzésére:

 

SORSZÁM

LAKCÍM

m2

SZOBASZÁM

KOMFORT­FOKOZAT

LAKSASOK ÁLLAPOTA

Költség alapon számolt lakbér minimum Ft/hó

1.

BERCSÉNYI U.18.IV.14.

55

2

Összkomfortos

PANEL, LAKÓTEL.

19 000 Ft

2.

ESZE T. LTP. 8.II.29

44

2

Komfortos Gázfűtéses

TÉGLA, EMELETES

23 000 Ft

3.

HŐSÖK TERE 4.1. 3.

85

2

Komfortos Gázfűtéses

EMELETES, RÉGI ÉP.

36 200 Ft

4.

KURUC V.T.40.IV. 15.

62

l+2fél

Összkomfortos

PANEL, LAKÓTEL.

21 400 Ft

5.

KURUC V.T.41.IV. 13.

62

2

Összkomfortos

PANEL, LAKÓTEL.

21 400 Ft

6.

KURUC V.T.42.IV. 13.

54

2

Összkomfortos

PANEL, LAKÓTEL.

18 600 Ft

7.

KURUC V. T. 44.1. 6.

62

2

Összkomfortos

PANEL, LAKÓTEL.

26 390 Ft

 

A pályázat benyújtására rendszeresített formanyomtatványokat átvenni és azokat benyújtani 2016. január 11-től 2015. február 12-ig lehet a Halasi Városgazda Zrt. 6400 Kiskunhalas, Bem u. 1. szám alatti központi irodájában.

Pályázni csak a "Pályázati adatlap" kitöltésével és benyújtásával lehet.

Bővebben >>

  2016:01:11

Közlemény

Fenyőfák elszállítása

Kiskunhalas Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a karácsonyi ünnepeket követően szervezetten elszállítja a fenyőfákat.
Kérjük, hogy Kiskunhalas közterületi rendjének és tisztaságának megóvása, illetve a balesetek elkerülése érdekében a karácsonyfákat ne dobják az úttestre, a parkokba, zöldterületekre.
2016. január 7. és 31. között az ürítési napokon helyezzék azokat a hulladékgyűjtő tartályok, kukák mellé, ahonnan az ürítéssel egy menetben elszállítja a szolgáltató.
/Kiskunhalas Város Önkormányzata/

  2016:01:06

Munkába állt Komlósné dr. Fekete Anikó Kiskunhalas új jegyzője

2016. január 1-jén munkába állt Komlósné dr. Fekete Anikó a Kiskunhalasi Közös Önkormányzati Hivatal új jegyzője.

Dr. Ferenczi Mária nyugdíjba vonulása miatt írt ki a jegyzői pozícióra pályázatot Fülöp Róbert polgármester 2015. őszén. Komlósné dr. Fekete Anikó a Kiskunhalasi Járásbíróságról érkezett a halasi hivatalba. Az új jegyző a közös hivatali megállapodás értelmében Harkakötöny és Pirtó jegyzői feladatait is ellátja.

A jegyző első munkanapján bemutatkozott a hivatal dolgozóinak, valamint röviden vázolta elképzeléseit a hivatal jövőbeni működését illetően.. Kiemelte, számára az egyik legfontosabb, a 21. századnak elvárásainak megfelelő feladatellátás, értve ez alatt a hatékonyságot, időszerűséget, ügyfél és vállalkozóbarát ügyintézést.

 

 

 

  2016:01:04

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

Egyszerűsödnek a közigazgatásban intézhető ügyek

2016. január 1-jén lép hatályba az a közigazgatási bürokráciacsökkentéssel összefüggő törvénymódosító csomag, amely eredményeképpen egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb közigazgatási rendszer alakul ki. Ezzel egyidejűleg több hatósági eljárás díja csökken, egyes eljárások ingyenessé válnak.


Az elfogadott törvénycsomag több törvényt is módosít, a gyakorlati tapasztalatok alapján egyszerűsítve a közigazgatási ügyeket. A közigazgatási bürokráciacsökkentés jegyében felülvizsgálatra kerültek az általános eljárási szabályok, amely minden közigazgatási ügyre kiterjedő egyszerűsítést eredményez. Az ügyintézési határidők nagy része is csökkeni fog. A bürokráciacsökkentés keretében egyes engedélyezési eljárások esetében a korábban engedélyhez kötött tevékenységeket a jövőben már bejelentést követően is lehet folytatni. A szabályok módosítása a gyakorlatban jelentkező ügyféli igények kielégítését célozzák azáltal, hogy meghatározott ügyekben a hatósági eljárásokat idő- és költségtakarékosabbá teszik.

Az állami rezsicsökkentés kérdéskörében a lakosság véleményének megismerése érdekében az állam 2015. év nyarán konzultációt tartott a megyei kormányhivatalok bevonásával, amelynek során közel 400 ezer ember nyilvánította ki a véleményét. A 2016. január 1-jén hatályba lépő módosítások eredményeképpen ingyenes lesz: a személyazonosító igazolvány és személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (vagyis lakcímkártya) kiállítása, pótlása; családi állapot-változással összefüggő névváltozás miatt indult hatósági eljárások; eltulajdonított okmányok pótlása; gyermekek útlevelének kedvezményes kiállítása; gépjárművezetői engedély kiállítása első alkalommal; mozgásában korlátozott személy parkolási igazolványának pótlása; hatósági erkölcsi bizonyítvány (évente négy alkalommal); tulajdonjog, és haszonélvezeti jog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése (örökléssel összefüggésben, hagyatékátadó végzés alapján); oktatási igazolvány (diákigazolvány, pedagógusigazolvány, oktatói igazolvány); felsőoktatási képzésre jelentkezés, jelnyelvi tolmács névjegyzékbevétele; lakóépület bontási, építési, és használatbavételi engedélyezési eljárása (a 160 m2-nél kisebb hasznos alapterületű ingatlan esetén); adóhatósági igazolás; cégiratok kiállítása, és cégnyilvántartásban szereplő elektronikus okiratok megküldése; cégek éves számviteli beszámolójának közzététele; üzlet működési engedélye iránti eljárás; vállalkozói igazolvány kiállítása, pótlása; népi iparművészeti igazolvánnyal kapcsolatos eljárások; mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvány kiállításával kapcsolatos eljárás.
(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)

 

  2016:01:04
           42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54