Tájékoztatás "Madárinfluenza megfigyelési körzet" feliratú tábla elhelyezéséről

Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal első fokú élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva az alábbi határozatot hozta:

A Kecskemét, Ágasegyháza- Izsák- Páhi- Kiskőrös- Imrehegy- Kiskunhalas- Zsana- megyehatár- M5- Kecskemét útvonal által határolt terület Bács-Kiskun megyei védőkörzetté nem nyilvánított területén  madárinfluenza megállapítása miatt megfigyelési körzetet rendelt el.


A jelen határozat kiadásával egyidejáleg az élő baromfiszállításról az alábbiak szerint rendelkezett:
-élő baromfit beszállítai, kiszállítani és a területen belül szállítani tilos
-kivéve az alábbi esetekben, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal egyedeti kérelem alapján kiadott engedélyével.

A település határán a fő közlekedési utakon "Madárinfluenza megfigyelési körzet" feliratú táblát kell elhelyezni.

HATÁROZAT LETÖLTÉSE ITT!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal
Dr. Drozdik Ferenc Megyei Főállatorvos

  2016:11:28

 

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL- SAJTÓKÖZLEMÉNY

Magas patogenitású madárinfluenza okán bevezetett további exportkorlátozások

A Földművelésügyi Minisztérium értesítése alapján tájékoztatom az érintetteket, hogy a madárinfluenza betegség kitörések kapcsán további harmadik országok vezettek be korlátozásokat magyar élő baromfi és baromfi termékek exportjára.

Az Állategészségügyi Világszervezetnek (OIE) tett bejelentést követően mindezidáig a következő országok esetében ismert fennálló korlátozás:
Japán
Izrael
Hong Kong
Dél-Afrikai Köztársaság
Szingapúr
Szerb Köztársaság
Kanada
Tajvan
Dél-Korea
Jordánia
Ukrajna
Francia Polinézia
Mexikó
Egyesült Arab Emirátusok

A fentieken túl Szerbia korlátozta az érintett területeken áthaladó egyéb élő állat (például vágósertés) szállítmányok kivitelét is Röszke - Horgos határátkelőhelyen keresztül, így az érintett magyar vállalkozásoknak Horvátország, Bajakovo - Batrovci határátkelőhely felé kell kerülniük.

A folyamatosan változó helyzetről a NÉBIH honlapján lehet és kell tájékozódni a szállítmányok indítása előtt:
http://portal.nebih.gov.hu/-/a-hazai-magas-patogenitasu-madarinfluenza-kitoressel-kapcsolatos-kereskedelmi-tudnivalok

Kérjük az érintetteket, hogy a nevezett országokba ne indítsanak a korlátozás alá tartozó szállítmányokat a harmadik országbeli korlátozások feloldásáig!

Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunhalasi Járási Hivatala

 

  2016:11:23

Anyakönyvi Hírek

Születtek:

Hirsch Mia (Molnár Veronika) Kiskunmajsa, Györgyi Imola (Szekeres Csilla) Kiskunhalas, Szolnoki Zalán (Perlaki Izabel) Kiskunhalas, Kovács László (Csámpai Anett) Jánoshalma, Szőnyi Roland (Magyar Alexandra Bettina) Kiskunhalas, Horváth Zsófia Lea (Győri Szilvia) Jánoshalma, Bolemányi Rubina (Hollósi Bernadett) Tázlár, Korsós István (Györgye Bettina) Kecel, Darányi Ábel (Pocsai Gabriella) Kunfehértó, Németh Zita (Németh Anita) Akasztó, Tóth Bence (Vilmos Viktória) Kiskunhalas

Házasságot kötöttek:

Éberhardt Arnold és Nagy Georgina Anna

Meghaltak:

Jurics Antalné Besze Margit (Tompa), Fodor Rácz Jánosné Ujvári Zsuzsánna (Akasztó), Osztobányi Józsefné Gyuris Ilona (Balotaszállás), Boldoczki Jánosné Holczimmer Erzsébet (Kiskőrös), Rendek Mihály (Izsák), Csikesz József (Kiskunhalas), Szűcs Istvánné Varga Margit (Kisszállás), Hatházi Irén (Kiskunhalas), Huri Béláné Szűcs Margit Erzsébet (Kiskunhalas), Matus János (Jánoshalma), Hódi Sándor (Kiskunhalas), Földes Imre (Bácsalmás), Hlavács István (Kiskőrös), Molnár Piroska Rozália (Kiskunhalas), Madácsi János (Soltvadkert), Hajós István (Kiskőrös)

 

 

  2016:11:21

TŰZVÉDELMI SZAKMAI NAP - Soltvadkert

Helyszín: Soltvadkert, Kossuth Lajos u. 10. Művelődési ház

Szervezők: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Szakcsoportja

A szakmai nap célja a művelődési, sport- és oktatási létesítményekben, helyiségekben esetenként nem az eredeti rendeltetésnek megfelelő rendezvényekre, valamint az 500 főnél nagyobb befogadóképességű nem művelődési és sportlétesítményekben, helyiségben tartott alkalomszerű kulturális és sportrendezvényekre vonatkozó, valamint az időszakos tűzvédelmi ellenőrzésre, karbantartásra, felülvizsgálatra vonatkozó előírások és hatósági tapasztalatok gyakorlatias feldolgozása.

A szakmai napon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött a bacs.igh.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen, vagy a 76/502- 114-es telefonszámon.

A rendezvényre sok szeretettel várjuk az intézményfenntartókat, tűzvédelmi feladatkörben vagy szolgáltatásban dolgozókat, minden kedves érdeklődőt. 

 TÁJÉKOZTATÓ LETÖLTÉSE ITT!

Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottság

  2016:11:19

Falinaptár halasi fotókkal

Hamarosan megjelenik az új városnaptár, benne 12 szép kiskunhalasi fotóval és a város jelentősebb eseményeinek kiemelésével. A 12 oldalas falinaptár az évszakoknak megfelelő képekkel igyekszik bemutatni városunk nagyobb rendezvényeit, sporteseményeit, mindennapjait. Az új naptár vállalkozói összefogással valósult meg.

Akár a karácsonyfa alá, akár saját használatra is alánjuk a falinaptárt, hisz a miénk, a mi városunkról, rólunk szól. Az alábbi helyeken lehet fellapozni, megvásárolni a kalendáriumot:
-Városmarketing Iroda
-Halasmédia ügyfélszolgálat
-Mappa Papír
-Kávészünet kávézó

Jó hír, hogy az egész évre előfizető Halasi Tükör olvasóknak a falinaptárt idén is ajándékba adjuk. Ehhez nem kell mást tenni, mint a postai előfizetői szelvényt behozni az ügyfélszolgálatra (Kiskunhalas, Bethlen Gábor tér 7/D), és adategyeztetés után egy falinaptár máris a hűséges olvasóé.

www.halasmedia.hu

  2016:11:18
           10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23