Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2019. február 17. | Ma Donát napja van.

Zarándokfutás és a halasi csipke

11
08
2017

Városunk kiváló és mindenre elszánt ultrafutója, Jeszenszky Péter különleges módon ünnepli meg a reformáció ötszázadik évfordulóját. Augusztus 12-én indul a zarándokfutása, amelynek végén, 830 kilométer megtétele után részt vesz Wittenbergben megrendezett Magyar Napokon. A halasi sportoló egy halasi csipkét visz ajándékba.

Jeszenszky Péter ismét egy nagy futásra vállalkozik. Egy évvel ezelőtt a Spartathlont teljesítette, a napokban pedig 17. alkalommal a nagyatádi exTremeMan távjait tudta le. Augusztus 12-én, 9 órakor indul el Budapestről, a Deák téri evangélikus templom elől Wittenbergbe, ahol ötszáz évvel ezelőtt Luther Márton kifüggesztette a vártemplom kapujára 95 tételét. A halasi sportoló ezzel a futással tiszteleg a reformáció 500 esztendős évfordulója előtt. Az indulás előtt fogadta őt a városházán Farkas Dániel alpolgármester.

Jeszenszky Péter megmutatta egyedi készítésű pólóját is, amelynek mintáját Rácz-Fodor Katalin tervezte. Elmondta, hogy 830 kilométer megtétele vár rá. Természetesen lesznek kísérői is a közel két hetes út során. Napi 55 kilométert tesz majd meg, hogy aztán részt vegyen Wittenbergben a Magyar Napokon. Nem üres kézzel érkezik majd a jeles városba a halasi ultrafutó. Egy szép halasi csipkét vett át a városházán, a Luther Rózsát viszi magával Wittenbergbe, amely Markovits Mária tervei alapján készült, Hrk Erika volt a kontúrozó és Kardos Zsuzsanna varrta 40 munkaórában. Farkas Dániel alpolgármester szerint ez nagyon jó városmarketing. Úgy fogalmazott, Kiskunhalas számára az ilyen alkalmak is fontosak, mert lehet hogy éppen a csipkénk láttán kap kedvet valaki egy halasi látogatásra. 

www.halasmedia.hu

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai