Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2019. szeptember 19. | Ma Vilhelmina napja van.
Elektronikus ügyintézés

Rendőrségi tájékoztató - HázŐrző

29
08
2017

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) támogatásával kifejlesztésre került az a korszerű mobiltechnológiai alkalmazás, amely a „HázŐrző” nevet kapta, és amely mostanra mindenki számára elérhető és letölthető.

A mobil applikáció célja, hogy a vagyonvédelem területén inspirációt és egyben segítséget nyújtson az állampolgárok számára otthonaik önerőből történő biztonságosabbá tételéhez.

Lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó néhány perc alatt képet kaphasson házának, lakásának biztonsági szintjéről, illetve javaslatokat kap arra, hogyan tudná azt javítani, a kritikus pontokat biztonságosabbá tenni.

Az alkalmazás használata során egy rövid tesztsor kitöltésével felmérhető az otthonuk biztonsága az ablakoktól a kerítésig. Százalékos eredmény születik arról, vajon mennyire védett otthonuk, és megtudhatják azt is, mit tehetnek annak érdekében, hogy ezt az eredményt javítsák.

Az applikáció az itt lévő marker (QR kód) segítségével megeleveníti egy lakóház környezetét, melyet egy virtuális betörő igyekszik feltérképezni a lehetséges behatolási pontok feltárása érdekében.

Az applikáció használója virtuálisan az illetéktelen behatolóval tarthat, és „testközelből” tapasztalhatja, milyen tényezők teszik kockázatossá egy otthon biztonságát.

Az applikáció népszerűsítéseként, Hajós András főszerepléével elkészült egy 60 mp-es spot „HázŐrző, a betörő szving”címmel, mely vagyonvédelmi ismereteket közvetít élményszerűen befogadható, és egyben meghökkentő formában. A spot, a célcsoport elérhetőségére fókuszálva alkalmas a korszerű tömegkommunikációs eszközök, internetes, vagy televíziós felületen történő megjelenítésre is. https://www.youtube.com/watch?v=IvuegggFCAw

Forrás: Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Képek: internet


BÁCS-KISKUN MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG

BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLY

K E C S K E M É T

6000 Kecskemét, Batthyány u. 14., Postacím: 6001 Kecskemét, Pf.:302 Tel:76/513-300/30-27, BM: 33/30-27, Fax: 76/513-300/30-98 BM 33/30-98, Mobil:: +3620/560-5146

e-mail: elbir@bacs.police.hu web: http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes

Hol vagyok? Városi hírek
Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai