Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2018. június 22. | Ma Paulina napja van.

Claudia és Édua premierje

31
07
2017

Ilyen még nem volt Kiskunhalason! Zádory Édua és Zádory Claudia közös kiállítással készül a Közösségek Házába. A Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló rendezvény igazi kulturális csemegének ígérkezik. A kiskunhalasi kötődésű testvérpár elhozza ide grafikáit és fotóit, mindemellett zene is szól. Édua legfrissebb CD-jének bemutatóján is részt vehetnek az érdeklődők augusztus 11-én 17 órától.

- Már nem laksz Kiskunhalason. Nagyobb az izgalom így, hogy a távolban készülődsz visszatérni munkáiddal egykori városodba?
- Azt hiszem, mindenképpen. Nekem nagyon fontos, hogy mit gondolnak rólam az emberek. De nem népszerű akarok lenni, én egyenesen azt szeretném, ha szeretnének az emberek. Akár a képeimen keresztül is. Képekben ugyanis nagyon nehéz hazudni – fogalmazott Claudia.
- Milyen alkotásokkal érkezek hozzánk?
- Hogy milyen képekkel érkezem, az titok. Remélem, sokan kíváncsiak lesznek rá, és eljönnek megnézni. Nem azért, mert nem lehetne e nélkül tovább élni, de kicsit menjenek el otthonról, csináljanak kicsit mást, mint amit szoktak. Lássanak más szemével, érezzenek más szívével. És utána igyanak meg egy finom pohár bort, és majd jó szívvel emlékezzenek erre az estére, amit valakivel együtt töltöttek szeretetben, romantikában. A többi nem számít.

Édua képzőművészeti alkotásai mellett muzsikával is készül. Legújabb CD-je zenei anyagából ad hegedűkoncertet.

- Nagy öröm számomra, hogy mindig visszatérhetek, ha nem is olyan sűrűn, mint ahogy szeretném, de különböző programokkal lephetem meg a közönséget. Ez alkalommal a július 7-én megjelent Heavy  szóló CD-lemezemről válogatott darabokkal, nekem dedikált művekkel. Az album a Genuin lemezcég kiadásában jött ki, melynek székhelye Lipcse.
- Ezúttal grafikáidat is elhozod és kiállítod. Mióta rajzolsz?
- Igen. Körülbelül két éve rajzolok, készítem grafikáimat különböző technikákkal, amit majd személyesen is megtapasztalhat a közönség. A művek nagyon spontán alapon készülnek. Néha vannak alaprajzok, amiket az ihlet tovább fűz, de általában soha nem tudom, mi lesz a teljes végeredmény. Olyan, mintha a tudattalanból táplálkozna.

www.halasmedia.hu

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai