Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2019. május 20. | Ma Bernát és Felícia napja van.
Elektronikus ügyintézés

Elkészült, gyönyörködhetünk benne

14
05
2018

Hosszú évek szervezése után, kicsivel több, mint egy hét alatt elkészült Kiskunhalas legújabb szabadtéri kulturális alkotása, az 53-as főút mentél, az Erdei Ferenc téren. Az új külsőt kapott lakóházat tegnap óta már sokan felkeresték, fotózták.

Bő egy héten keresztül készült Kiskunhalas legújabb szabadtéri műalkotása. A Csipkeházzal szemközti lakótelep egyik épületének tűzfalát három szegedi művész díszítette fel egyedi motívumokkal. Most, a munka végeztével a projekt ötletgazdája, Nagy-Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra Kft. ügyvezetője egy, az épületet ábrázoló képpel köszönte meg a nem mindennapi munkát.

A projekt megvalósulásához több országosan is ismert vállalkozásnak kellett összefognia. Az egyik, a kiskunhalasi Merkbau Kft volt.

- Nagyjából egy évvel ezelőtt értesültünk arról, hogy kibontakozóban van ez a projekt. Annyira jó ötletnek tűnt, hogy gondolkodás nélkül a kezdeményezés mellé álltunk. Most, látván a végeredményt, azt gondolom, nagyon jól döntöttünk. Ez a házfal bármely nagyvárosban megállná a helyét, így külön büszkék lehetünk arra, hogy mégis Kiskunhalast színesíti - osztotta meg a helyszínen gondolatait Balanyi László, gazdasági igazgató.

Az alkotás méretéből és szabadtéri jellegéből adódóan egy speciális összetételű festékanyag került a falra.

- Cégünk sok megkeresést kap azzal kapcsolatban, hogy támogassunk egy-egy ilyen jellegű kezdeményezést. Ami miatt mi a halasiak akcióját választottuk, az az volt, hogy egy kimondottan nagy, díszítésre váró felület állt az alkotók rendelkezésére. Mivel szabadtéri festményről van szó, egyáltalán nem mindegy, milyen festékkel készül a kép. Ez a termék különösen jó páraáteresztő képességű, ami az időjárási szélsőségeknek jól ellenáll, sőt gombásodást és algásodást gátló adalékanyagot is tartalmaz – mondta el Vagaszky Noémi, a Lasselsberger-Knauf Kft. marketing kommunikációs menedzsere.

A három festőművész minden nap kora reggeltől késő estig dolgozott az elmúlt egy hétben azért, hogy határidőre készen legyenek a műalkotással. Azt mondják, büszkék arra, hogy az általuk készített képet mostantól a halasiak és az átutazók is megszemlélhetik majd.

Az első pozitív kritikák már tegnap délután elhangoztak. A házban lakók örülnek annak, hogy megszépült a társasház, s véleményük szerint ők mostantól Halas legszebb épületében élhetnek.

www.halasmedia.hu

HMK Falfestés Kiskunhalason

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai